Underbart goda smörgåstårtor förgyllde min födelsedag

God morgon på er alla läsare och välkommen in till bloggen och till ett inlägg som jag hoppas att ni ska tycka om. Det var nämligen så att för några månader sedan när jag fyllde 50, så skulle jag bjuda släkt och vänner här i Mora på ett kalas. Det blev en mycket trevlig tillställning med mycket gott att äta, tack vare att jag beställt mina smörgåstårtor ifrån Helmers Konditori.  

 

Hur det nu var, så började gästerna strömma till efter klockan 15. Det var “gående” bord där smörgåstårtor och drycker dukats fram. Alla gästerna berömde smörgåstårtorna och undrade vem som hade gjort dem. Helmers Konditori, svarade jag. Det var rejält tilltagna smörgåstårtor som mer än väl hade räckt till fler, än vad som angivits. Bra, för då behöver ingen gäst vara rädd för att ta en rejäl bit. 

 

För er som inte har hört talas om detta ställe förut, ska jag berätta att det är ett bageri och konditori i Mora, som även sysslar med catering. Det är ett anrikt och välkänt ställe för alla dem som bor i Mora eller i dess närhet, för här har det bakats i nästan 100 år! Här har jag handlat riktigt fina och goda bakverk genom åren och alltid varit nöjd. Helmers Konditori blev därför det självklara valet när smörgåstårtor skulle serveras på mitt kalas. Min filosofi, det är att man ska unna sig lite hälsokost för själen emellanåt. Då glömmer jag allt vad grönsaker och kalorier heter! Det blev 4 tårtor, med två olika slags fyllningar. Prisvärt är det också. Ibland måste man lyxa till tillvaron. Det här är ett ställe som jag verkligen rekommenderar er att besöka. Eller att göra era beställningar. Smörgåstårtor, olika bakverk eller tårtor. Mycket gott att välja på. 

Du gillar kanske också...